Lectarstvo

Lect

Vse od leta 1985 gojimo tudi eno najstarejših tradicionalnih obrti na Slovenskem – lectarstvo. Nekoč je bil lect dodana vrednost čebelarjev in cenjeno ter dragoceno ljubezensko darilo, ki so ga fantje podarjali dekletom.

Lect je pisano okrašen piškot iz medenega testa raznih oblik. Naše mirne roke medeno testo okrasijo iz popolnoma neoporečnih sestavin z različnimi pisanimi motivi. Na željo jih za vas tudi povsem prilagodimo in sporočilno personaliziramo. Danes lect uporabljamo predvsem za poslovna in spominska darila ali kot okras na božičnih in novoletnih jelkah. Manjšim skupinam lahko po predhodnem dogovoru omogočimo, da se nam pridružijo pri njihovi izdelavi in krašenju.

 

 

Medene dobrote 

Od samega začetka čebelarjenja nastajajo v naši pekarni iz kakovostnega medu tudi dišeče medene dobrote različnih oblik.

Posebno pozornost smo posvetili peki hišnih Eminih medenjakov. Izdelani so ročno, po več kot 100 let stari recepturi in vsebujejo skrbno izbrane ter kakovostne sestavine. Njihova posebnost je, da so narejeni brez jajc in maščob. So prejemnik certifikata Domače obrti, dve srebrnih in osmih zlatih priznanj ter dveh znakov kakovosti. Poleg Eminih medenjakov izdelujemo še razne figuralne dekorativne medenjake za različne priložnosti.

 

Lectova srca