Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine cebelarstvo-solar.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Ti splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine cebelarstvo-solar.si, pravice in obveznosti ponudnika ter obiskovalcev in uporabnikov spletne strani cebelarstvo-solar.si (v nadaljevanju kupec). Spletna trgovina je dostopna na povezavi https://cebelarstvo-solar.si/ S spletno trgovino cebelarstvo-solar.si upravlja Darja Šolar – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji (v nadaljevanju ponudnik).

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki
Ponudnik: Darja Šolar - Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Sedež ponudnika: Strmca 81a, 3270 Laško
Matična številka: 2536749000
Davčna številka: SI17074690

Davčni zavezanec: DA

Kontaktni podatki:

Email: info@cebelarstvo-solar.si
Spletna stran: https://cebelarstvo-solar.si/

Tel. št: 00386 40 759 357

DOSTOPNOST INFORMACIJ
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
•  identiteta ponudnika (ime in sedež dejavnosti, registrske podatke),
•  kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
•  bistvene značilnosti blaga,
•  pogoje dostave artiklov,
•  jasno izražene cene blage,
•  način plačila in dostave,
•  časovno veljavnost ponudbe,
•  rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
•  pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi za stike s kupci.

 

CENE

Vse cene izdelkov na spletni strani so izražene v EUR, so končne  in vsebujejo DDV. Posamezna cena ne vključujejo stroškov dostave. Pogoji dostave so določeni posebej. Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo za 1 kos, razen če ni navedeno drugače. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave.
 

POSTOPEK NAROČILA

Za oddajo naročila v spletni trgovini https://cebelarstvo-solar.si/ se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila samo izpolniti točne podatke.

Uporabnik v spletni trgovini določi količino posameznega izdelka, ki ga želi kupiti in nadalje pritisne Košarico. Ko zaključi z dodajanjem artiklov v košarico, pritisne gumb Na blagajno, kjer pregleda, po potrebi dopolni ali popravi naročilo in za nadaljevanje pritisne gumb Na blagajno (1/3). V nadaljevanju vpiše podatke potrebne za nakup, potrdi, da se z oddajo naročila strinja s plačilom v znesku iz spletne košarice in pogoji poslovanja in za nadaljevanje pritisne gumb Preglej podatke (2/3). Po preverbi podatkov o nakupu zaključimo nakup s pritiskom na gumb Potrdi nakup (3/3). Pogodba je sklenjena, ko uporabnik potrdi nakup in po elektronski pošti prejme potrditev nakupa s seznamom naročenega blaga.
Potrditev nakupa pomeni, da je uporabnik seznanjen s tu navedenimi prodajno – plačilnimi pogoji in da sprejema pogoje nakupa.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.  Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi.
 

DOSTAVA BLAGA IN PLAČILO
Plačilo naročenega blaga v spletni trgovini cebelarstvo-solar.si je možno po predračunu. Naročeno blago plačate po predračunu, ki ga prejmete na vaš e-mail naslov ob zaključku oddaje naročila. Predračun lahko plačate preko katerekoli spletne banke ali s plačilom položnice na banki ali pošti. Pošiljka bo odposlana šele, ko bo vaše nakazilo vidno na našem transakcijskem računu.

Vse izdelke kupcu dostavlja pogodbeni partner GLS Slovenia (v nadaljevanju dostavljavec) na kupčev naslov v Sloveniji, ki je naveden v naročilu.

Cena dostave znaša 5,00 EUR za posamezno naročilo. Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2 – 5 delovnih dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo. Opozorilo: ti pogoji ter stroški dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.
Kupec je dolžan prevzeti blago od dostavljavca na naslovu , kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa dostavljavec. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto prejetega blaga.

 

PREKLIC NAROČILA, VRAČILO BLAGA IN VRAČILO KUPNINE

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa.

Kupec lahko v 24 urah od oddaje naročila pošlje na naslov  info@cebelarstvo-solar.si odstop od naročila. Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@cebelarstvo-solar.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga . Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti originalno zapakirano, nepoškodovano in neuporabljeno, v količini, kot je bilo kupcu poslano, s priloženim računom. Kupec blago vrne na ponudnikov naslov: Darja Šolar – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Strmca 81a, 3270 Laško. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Če kupec odstopi od naročila in blago vrne, vam  po prejemu blaga in ugotovitvi, da je le to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

 

ZAVRNITEV NAROČILA
Spletna trgovina cebelarstvo-solar.si lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

 

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v korist potrošnika. V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na naslov: info@cebelarstvo-solar.si ali s klasično pošto na naslov: Darja Šolar – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Strmca 81a, 3270 Laško.

Kupec lahko nepoškodovano, neuporabljeno in v originalni embalaži reklamirano blago vrne v roku 15 dni od nakupa na naslov: Darja Šolar – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Strmca 81a, 3270 Laško in vrnili vam bomo vaš denar.

 

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije. To storite tako, da v času dostave izpolnita zapisnik o škodi, prejemnik in predstavnik dostave.  V nadaljevanju bo zahtevek za odškodnino obravnavalo dostavna služba.  
 


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih kupec vnese kot gost ob naročilu na tem spletnem mestu so nujno potrebni za izvršitev naročila in se zaradi sledljivosti hranijo v sistemu za upravljanje spletne trgovine. Dostop do le-tega je zaščiten z geslom, spletna trgovina pa uporablja tudi sistem za kontrolo dostopa, požarni zid ter SSL certifikat za zaščito podatkovnega prometa s šifriranjem. Strežnik, ki gostuje spletno trgovino, se nahaja v Sloveniji in je redno posodobljen ter zaščiten po mednarodno sprejetih standardih in smernicah.


Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine cebelarstvo-solar.si,  pri spletnem nakupu pa še  ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Sprememba podatkov je možna preko obvestila na e-mail: info@cebelarstvo-solar.si

Zaradi dostave naročil ponudnik dostavnemu podjetju lahko zaupa ime, priimek, naslov in telefonsko številko naročnika.

Za točnost podatkov, ki nam jih posreduje uporabnik, ne odgovarjamo.


VARNOST SPLETNE TRGOVINE
V spletni trgovini cebelarstvo-solar.si uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

 

ODGOVORNOST PONUDNIKA
Darja Šolar – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Strmca 81a, 3270 Laško ni odgovorna za posledice uporabe izdelkov, ki ni v skladu z navodili proizvajalca. Na spletni strani cebelarstvo-solar.si je veliko splošnih informacij, povzetih po različnih informativnih virih. Te informacije ne morejo nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.
Fotografije izdelkov v spletni trgovini so simbolične, tekstovni material pa informativne narave. Pred uporabo posameznih izdelkov, je potrebno prebrati  podatke in navodila na embalaži.
Ponudnik se trudi po najboljših močeh, da je so podatki v spletni trgovini cebelarstvo-solar.si pravilni, da je ponudba redno osvežena . Če pa uporabniki opazijo morebitno napako, jih prosimo, da nas na to opozorijo, za kar se jim že v naprej zahvaljujemo. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost in reševati pritožbe čim hitreje. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@cebelarstvo-solar.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kupec se lahko za kakršno koli pomoč obrne tudi na telefonsko številko 00386 40 759 357. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.
V naši spletni trgovini želimo imeti čim več zadovoljnih kupcev, zato se bomo trudili, da bo naša ponudba zanimiva in vredna zaupanja.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina https://cebelarstvo-solar.si/ in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

 

Laško, 1.10.2023