Štartaj Slovenija - Emini medenjaki

            KAJ? (za kakšen izdelek gre)

Emini medenjaki so slovenski izdelek. Izdelujemo jih ročno, po več kot 100 let stari recepturi. Narejeni so iz skrbno izbranih visoko kvalitetnih sestavin, vsebujejo kar 15% slovenskega medu, pridelanega na našem čebelarstvu. Njihova posebnost je, da ne vsebujejo jajc, maščob in mleka. Naše medenjake pečemo izključno na čebeljem vosku. Imajo certifikat Domače obrti, devet zlatih priznanj ter dva znaka kakovosti. Medenjaki so dobili ime po moji prvi hčeri Emi, ko je bila stara manj kot eno leto.

Danes je Ema že 18 letna gospodična in je zelo ponosna na svoje medenjake.

 

ZAKAJ?

Iz prvih kapelj medu, ki jih je pridelal tast že davnega leta 1982, je moja tašča Tatjana začela ustvarjati medene dobrote. Prvotno so to bili lectovi srčki, a ker niso bili namenjeni kot živilo, je v pekarni zadišalo tudi po medenjakih. Ob prevzemu čebelarstva od tasta, mi je tašča z veseljem predajala vse znanje iz domače pekarne. Vse prevzete recepture sem skozi leta še dodatno izpopolnjevala. Tako sva s taščo zaslužni, da imajo naši medenjaki najvišja priznanja iz ocenjevanja kmečih dobrot in pridobljen certifikat Domače obrti.

 

KOMU?

Izdelek je namnejen vsem, ki podpirajo slovenskega kmeta in se radi zdravo posladkajo. Bistvena sestavina Eminih medenjakov je pridelan med naših čebel, ki ga nabirajo v neokrjeni naravi. Z medenjaki se lahko breszskrbno posladkajo tudi tisti, ki imajo alergijo na mleko in jajca, saj jih naši medenajki ne vsebujejo.